Pedigree

Cornetto DB Z x (v. Cornet Obolensky) x Cinnamon (v. Chacco Blue)

Ciklon: te koop 7 jarige kleine blikvanger van 1.56m, 1.10m springen, super braaf op buitenrit, röntgenologisch goedgekeurd.

Te koop: Ciklon is een 7 jarige merrie van 1.56m. Haar  afstammeling is: Cornetto DB Z (v. Cornet Obolensky) x Cinnamon (v. Chacco-Blue).

Deze merrie is super lief op stal, ze staat braaf op de wasplaats en is makkelijk bij de hoefsmid. Dit paard staat op blote voeten. Tevens loopt ze braaf mee aan een touw naar de paddock en is deze prachtige merrie is makkelijk te laden. Verder heeft ze ervaring in het 1.10m springen.

Dit paard is dressuurmatig fijn te rijden en ze is licht in de hand. Ze wordt gretig als ze mag gaan springen en is ze is snel en wendbaar in het parcours. Ze kan soms wat kijkerig zijn op de omgeving maar niet op de hindernissen.

We hebben Ciklon ook meegenomen naar het bos en dat is een verademing. Ze blijft lekker rustig en heeft er geen problemen mee om achterop de lopen. We hebben haar niet getest in het verkeer.

Ciklon is rustig naar andere paarden toe maar vindt het niet erg als ze alleen staat. Wel vindt ze het natuurlijk fijn dat er andere paarden om haar heen staan.

Deze merrie zou een ideaal paard zijn voor een gedreven ponyruiter die bij de paarden wil gaan rijden. Maar ze kan ook nog als E pony worden ingemeten. Of voor een volwassen ruiter die ook graag snel door de baan gaat.

Vervolgens is ze ook geschikt om lekker recreatief mee te rijden, gewoon in de rijbaan en lekker naar het bos.

Kortom: dit paard is breed inzetbaar. Ze vindt het fijn als ze een ruiter krijgt waar ze een match mee heeft. Ze is iets onzeker van zichzelf en heeft steun nodig van de ruiter. Daarom is ze niet geschikt voor beginnende of onzekere ruiters.

Zij is in maart 2024 röntgenologisch goed gekeurd, alleen de benen, geen hals en rug.

Tenslotte denken wij dat Ciklon een fijn amateur paard is die het beste tot zijn recht komt bij een rustige ruiter. Zij wordt verkocht in opdracht van haar eigenaresse.

Dus mocht jij interesse in haar hebben, neem dan vrijblijvend https://stalkampinga.nl/site/contact met ons op.

Video’s