Pedigree

Dolce Blue Joy: Dourkan Hero x Quasimodo vd Molendreef

Dolce Blue Joy: prachtig hengstveulen met 4 witte benen en een witte spot onder zijn buik

Hoe mooi wil je ze hebben! Dit prachtige donkerbruine hengstveulen is helemaal in verhouding. Hij is geboren op 15 maart 2024 en al zes maanden oud, dus hij kan bij zijn moeder weg.

Hij kan galopperen als geen ander en ook zijn draf doet niet onder voor menig dressuurpaard. Hij is bekend met het halster en loopt vervolgens aan een touw mee naar de weide. Ook is hij al een paar keer naar de hoefsmid geweest. Hij is erg sociaal want hij speelt graag met zijn vriendjes op de weide.

Zijn vader Dourkan Hero vinkt élk vakje af en benadert het droombeeld van een modern sportpaard en dekhengst. De perfect gebouwde hengst heeft enorm veel bloed, een fantastische techniek, springt lichtvoetig met een uitzonderlijk atletisch vermogen, galoppeert royaal en is ultra voorzichtig. Zijn efficiëntie als sportpaard bewijst hij ook in de sport waarin hij als 7-jarige onder Christian Ahlmann de zilveren medaille won op het WK voor jonge paarden in Lanaken! Inmiddels loopt hij op het hoogste niveau (1m60).

Dolce Blue Joy zou zomaar een springtopper kunnen gaan worden want ook vanuit moederszijde zit er erg veel sport in de lijn. Ten eerst zijn overgrootmoeder, Erica sportnaam Especiala, sprong op 1m60 niveau, ten tweede zijn grootmoeder Titia gaf Also Espciale die ook op 1m60 niveau sprong. En vervolgens ten derde zijn moeder, I am Grateful Especiale, haar oudste nakomeling springt inmiddels op 1m35 niveau.

Klik hier om meer over zijn moeder te lezen  https://stalkampinga.nl/I am Grateful Especial

Video’s